Informatie voor kinderen

Francis en Esther

Hoi, wij zijn Francis en Esther.

Wat leuk dat je op onze website bent! Wij willen je vertellen wat therapie is en wat je bij ons kan doen.

Eerst is het misschien leuk voor jou om te weten dat wij al heel lang juf zijn geweest.
Wij merkten als juf dat er vaak kinderen zijn, die zich helemaal niet zo gelukkig voelen en daardoor niet altijd kunnen doen wat ze graag willen.

Soms maken ze zich zorgen over allerlei dingen of worden ze gepest op school. Wij merken, door hier met kinderen over te praten, dat ze vaak heel goed weten wat ze niet leuk vinden, wat zij anders willen en soms weten ze zelf hoe ze geholpen willen worden.

Wij vinden dit zo bijzonder dat we daarom kindertherapeuten zijn geworden.

Eerst komen je ouders bij mij. Zij kennen jou heel goed en vertellen mij dan wat zij denken dat er aan de hand is. We maken dan een paar afspraken wanneer jij komt.

Op die eerste afspraak kom je dan een uurtje bij mij. Wij gaan dan spelen en praten. Ik probeer dan zo goed mogelijk te luisteren en te begrijpen wat er aan de hand is. Je kunt met mij over alles praten, je geheimen zijn bij ons veilig.

In de speelkamer hebben we veel speelgoed en gezelschapsspelletjes, verkleedkleren, knutsel – en tekenspullen, knuffels en poppen, Playmobil, zwaarden, boekjes en nog veel meer.

Na een paar keer komen je vader en moeder weer om te praten want die willen natuurlijk ook graag weten wat er gebeurt in de therapie. We praten over hoe zij jou het beste kunnen helpen. Zo gaat dat dan een tijdje door totdat jij een oplossing voor je probleem hebt gevonden of dat je weet hoe je er mee kunt omgaan.

 

IMG_9480
image002
IMG_9482
Esther poppen vierkant
IMG_9484
IMG_9485
image003
image009